Geplaatst op Geef een reactie

De Complete Banwood Kinderfietsen Familie


Woohoo!! We love de fietsen familie van het Duitse merk Banwood! De familie bestaat inmiddels uit: de Banwood Classic 16 inch kinderfietsen, de Banwood First Go loopfietsen, de Banwood Trike driewielers en de bijbehorende accessoires!

Assortiment Kinderfietsen Fietsen

Het Duitse merk Banwood maakt high-end kinderfietsen met een vintage look. Ze zijn zeer gewild, en we leggen je in dit blog graag uit waarom!

Wij nuchtere hollanders lopen niet zo snel uit de pas. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat neemt niet weg dat wij toch trots zijn op bepaalde Hollandse gewoontes en prestaties. Wij zijn dol op sport en moedigen onze supporters dan ook luidkeels aan. En als het op onze gewoontes aankomt zijn een aantal onlosmakelijk verbonden met ons. Wij hollanders houden kaas, molens, feestjes en natuurlijk bovenal van fietsen. We beschikken over zeer succesvolle fietsers, die al diverse kampioenschappen binnen hebben gehaald. Maar zelf fietsen doen we ook enorm graag, en het liefste zo jong mogelijk. Wellicht dat Banwood vanaf jongs af aan zo goed aansluit op deze gewoontes. Dit Duitse merk heeft ten slotte fietsen voor bijna elke fase van jouw kleine spruit.

Het Kinderfietsenmerk Banwood

Banwood staat bekend als merk dat fietsen voor bijna elke fase van jouw kleintje maakt. Hierbij zorgt de Duitse degelijkheid voor een hoge kwaliteitsstandaard, en is het uiterlijk geïnspireerd door Scandinavisch design. Hierdoor zijn bij het ontwerp van de fietsen de kernwaarden: eenvoud, minimalisme en functionaliteit veelal leidend en krijgen veel aandacht. niet alleen het ontwerp, maar ook de andere fases in het proces krijgen bij Banwood veel aandacht. Vanaf de ontwerpfase en fabricage, tot en met de levering en gebruik zijn erg belangrijk. Dit Duitse kinderfietsen merk bewaakt de kwaliteit van alle fases nauwkeurig, zodat jouw kleintje zeker is van een geweldige en passende fietservaring.

De oorsprong van al dit moois vindt plaats in Duitsland, waar de oprichters Juan Manuel Torralvo Castro en Frida Jonsby elkaar voor het eerst ontmoette. Daar waar veiligheid en kwaliteit altijd voorop staat. Hier ontdekte de twee dat hun passie en kwaliteiten samen uitstekend tot hun recht komen. Frida leverde met haar Scandinavische achtergrond een sterke bijdrage op het kenmerkende design van de Banwood kinderfietsen. En de technische kwaliteiten die Juan vanuit zijn familiegeschiedenis bezat, waren samen met hun gezamenlijke interesse voor fietsen een perfect match! Kortom een kinderfietsen merk waar de kernwaarden: veiligheid, hoge kwaliteitsstandaard en tijdloos design goed tot zijn recht komen.

Het Assortiment Fietsen

Menigeen zal vast bekend zijn met de loopfietsen, driewielers, steps en 16 inch kinderfietsen van Banwood. En degene die dat niet zijn, zullen het principe vast wel eens eerder zijn tegen gekomen. Het tijdloze en simpele Scandinavische design is al bijna niet meer uit het straatbeeld te bedenken. En dit tijdloze Scandinavische design van Banwood is nou een van de beste eigenschappen dat dit kinderfietsen merk kent. Het is de gewilde vintage retro look dat zo ontzetten populair is.

De First Go! Loopfiets

De First Go! loopfietsen van Banwood waren de allereerste fietsen die dit kinderfietsen merk introduceerde. Wij weten als geen ander dat menigeen op zoek was naar dat roze loopfietsje met een rieten mand en naar dat witte retro loopfietsje van Banwood. Het tijdloze Scandinavische ontwerp gecombineerd met de hoge Duitse kwaliteitsstandaarden waren een enorm succes. En wat is er nou hipper dan op zo een retro loopfiets te leren balanceren op een tweewieler…?!
De First Go! loopfietsen waren beschikbaar in een beperkt aantal kleuren, maar inmiddels zijn deze al beschikbaar in 10 kleuren. De retro loopfietsen zijn inmiddels beschikbaar in de kleuren: Chrome, Coral, Green, Navy, Red, Sky, Pink, Creme, White en Pale Mint. Verder worden de balance bikes (zoals ze ook wel eens genoemd worden) geleverd in twee uitvoeringen. Een stoerdere variant met een klassieke hogere ‘heren’-stang, en een lievere variant met een klassieke ‘vrouwen’-stang en een demontabel rieten mandje.

De Classic 16 Inch Kinderfiets

Na het succes van de loopfietsen van Banwood kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Er was ten slotte al een lichting kids geholpen met het onder controle hebben van een tweewieler. Nou ja het in balans blijven op een loopfiets. Maar dat is het begin! Logischerwijs is het leren fietsen op een kinderfiets met trappers de volgende stap.

De kinderfiets die volgde noemde Banwood de Classic kinderfiets en heeft een band grootte van 16 inch, met in hoogte verstelbare zadel en stuur. Waardoor deze retro kinderfiets lang mee kan gaan. In dit geval tot en met kindjes van 7 jaar. Het idee van deze kinderfietsen heeft hetzelfde idee als de loopfietsen, namelijk een tijdloos Scandinavisch design van hoogwaardige Duitse kwaliteit. De retro look en de details zijn dan ook bijna identiek aan de voorganger. Ook met dezelfde demontabele rieten mandjes, cognac gekleurde zadel en handvatten van vegan leer.

De Trike Driewielers

Banwood zou Banwood niet zijn als ze niet doorgingen met het ontwerpen van een vervolg op de voorgaande succes series, de First Go! loopfiets en de 16 inch Classic Kinderfiets. En het volgende succesverhaal werd de Banwood Trike driewielers, met dezelfde eigenschappen waar kwaliteit en tijdloos Scandinavisch design centraal staan.

Deze retro driewieler is gemaakt van duurzame materialen, dit alles om er voor te zorgen dat deze vintage driewielers van Banwood generaties lang mee kunnen gaan. Maar in principe kan jouw kleintje er jarenlang plezier van hebben. De bouw en het ontwerp zijn zo uitgevoerd dat kids van 2 jaar tot 6 jaar er prima mee uit de voeten kunnen.
De fiets wordt geleverd met een duwstang, waardoor het ook voor jouw ukkie leuk is en goed vol te houden om mee te doen met de urenlange wandeling op bijvoorbeeld een mooie warme zomeravond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *