Geplaatst op Geef een reactie

Say WHAAAT…?! De Banwood First Go Loopfiets en Kinderfiets

Wellicht dat je ze hebt gezien, maar wij zijn helemaal verliefd op de loopfietsen en 16 inch kinderfietsen van Banwood. Deze fietsen zijn heerlijk retro, alsof deze zo uit de jaren ’50/’60 komen. En dit gecombineerd met een vleugje Scandinavisch design. Misschien wel de meest bekende Banwood is de roze retro loopfiets met een rieten mandje aan aan het stuur. Deze roze Banwood First Go loopfiets vind je – HIER – bij ons op de website.

Voor de lezers die nog niet bekend zijn met de fietsen van Banwood, zullen we hierna uitgebreid een beeld vormen.

De fietsen van Banwood

De kans achten wij zeer klein, maar het is mogelijk dat je denkt: “Leuk hoor zo een Banwood loopfiets of kinderfiets, maar wat maken de fietsen van Banwood zo speciaal?!” Nou om dat uit te leggen delen we graag aan paar woorden van de makers van Banwood zelf.

Er wordt veel aandacht besteed  aan elke stap in het proces, van ontwerp en fabricage tot levering en gebruik van de fietsen. Dit staat garant voor een geweldige ervaring voor elk kind, zodat we een geweldige ervaring kunnen garanderen. En een geweldige ervaring is niet het enige dat telt… Er schuilt ook een educatief karakter in de fietsen. In 2 stappen wordt jouw kleintje geleerd om te fietsen. Tijdens stap 1 wordt middels de First Go! loopfiets kennis gemaakt met de tweewieler en leert jouw kleintje :
– te balanceren op dit vervoersmiddel;
– te sturen en bochten in te schatten;
– zich te maneuvreren en ruimtes in te schatten;
– en wint hij/zij vertrouwen.

Na stap 1 is de overgang naar stap 2 en uiteindelijk daadwerkelijk fietsen vrij eenvoudig. Nu de basis aangeleerd en de loopfiets ontgroeit is, is de Classic kinderfiets geschikt om het proces te vervolgen. Wat nu in principe geleerd moet worden is het trappen, want de rest is reeds bekend. Dit is makkelijk gemaakt met de zijwieltjes en zodra het trappen en snelheid maken onder de knie is, kunnen deze zijwieltjes verwijderd worden.

De First Go! Loopfietsen

De eerste fiets van Banwood waarmee jouw kleintje kennis kan maken, is de First Go! loopfiets. Men gebruikt ook wel de zoekterm: retro loopfiets met mand of iets dergelijks. Zo gewild zijn deze loopfietsen inmiddels geworden. Deze loopfietsen van zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen. Zo zijn de frames gemaakt van staal en het stuur van aluminium. Zoals je je wellicht kunt voorstellen, zorgt het gebruik van deze materialen voor een zeer duurzame fiets van goede kwaliteit. De zadels en grepen van deze kinderfietsen zijn gemaakt van hoogwaardig kunstleer. De keuze voor dit materiaal maakt het geschikt voor allerlei weersomstandigheden en is tevens gemakkelijk schoon te vegen. Ook zijn de meeste loopfietsen standaard voorzien van een rieten mand, dat zeer gemakkelijk is demonteren. Zo kan de fiets voor meerdere activiteiten worden gebruikt, zoals een sportieve racewedstrijd zonder mandje of een gezellig avontuur waar deze fietsmand perfect tot zijn recht komt.

De Banwood Classic Kinderfietsen

De Banwood Classic Kinderfiets heeft dezelfde waarden als de kleine variant. Ook de grotere kinderfiets hebben dezelfde stevige frame, met dezelfde uitstraling. Zo heeft deze retro kinderfiets een tijdloos kunstleer zadel en handvatten, met een afneembare rieten mand. Verder is de fiets uitgerust met allerlei premium fietsaccessoires, zoals: standaard, zijwieltjes, bel, wielreflectoren en achterreflectoren. De fiets komt in twee uitvoeringen, namelijk wit en roze. En deze kunnen heel lief gecombineerd worden met bijpassende fietshelmen.

De Classic Fietshelm

Als kers op de taart! Voor elke kleur fiets is er ook een bijpassende fietshelm beschikbaar. Deze zorgen niet alleen voor de noodzakelijke veiligheid, maar maakt ook het plaatje compleet.

Drie redenen om fietsen van Banwood te kopen

Je zal vast denken waarom zou ik zo veel geld uit moeten geven voor de eerste fiets van mijn kleine kroost. Nou we zullen je nu alvast drie simpele redenen geven waarom wij denken dat jij een fiets van Banwood zou moeten kopen.

Ten eerste, en niet geheel onbelangrijk, de fietsen zijn grondig getest om te voldoen aan de geldende strenge Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen, evenals aan onze eigen hoge verwachtingen.

Ten tweede kan jouw kleine kroost de show stelen tot ten minste zijn of haar levensjaar. De loopfiets en kinderfiets van Banwood sluiten qua stijl naadloos op elkaar aan. Dus wanneer jouw kleintje De Banwood First Go! loopfiets ontgroeit is stap je zo over naar de Banwood Classic kinderfiets.

Ten derde … Er is voor ieder wat wils! De fietsen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo heb je een stoere navy of donkergroene kleur, maar bijvoorbeeld ook een zachte en lieve roze witte kleur. Met deze kleuren maak jij ongetwijfeld elk kind ontzettend blij. En stiekem denk ik ook jezelf ook wel…, want die fietsen zijn wel echt ontzettend leuk om te zien!

Zoals je waarschijnlijk heb opgemerkt, hebben we in een zucht drie redenen voor jou opgesomd. En we zijn er van overtuigd dat je na het lezen en het zien van de prachtige plaatjes, jij ongetwijfeld nog een dozijn aan redenen kan bedenken. Neem dus gewoon even een kijkje in onze online speelgoedwinkel of een Banwood voor jullie ook de perfecte keuze is!

Een Greep Uit Het Assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *