Geplaatst op Geef een reactie

Hoe Maak Je De Sophie De Giraf So Pure Bijtring Schoon?

sophie de giraffe bijtringen en speelgoed

Sophie is een favoriet bijtspeeltje voor heel wat kleine kinderen. De schattige giraf uit zacht en gemaakt van natuurlijk rubber. Zodra de eerste tandjes van jouw kleintje door begint te komen, dan komen treurig genoeg die vervelend pijntjes. Dan zijn de bijtingen van Sophie de Giraf een welgekome verlossing tegen deze tandvlees pijn.

Onvermijdelijk maar waar. Net zoals alle andere speeltjes, worden ook deze bijtringen vuil. Het is erg belangrijk om de omgeving van je kleine spruit zo hygiënisch mogelijk te houden. Sophie de Giraf moet dus net zoals ander speelgoed af en toe een goede poetsbeurt krijgen.

Waarom moet je Sophie de Giraf schoonmaken?

Kindjes laten speelgoed overal rondslingeren en het speeksel trekt heel wat bacteriën aan. Als moeder moet je dus goed in de gaten houden waar Sophie de Giraf zich bevindt en het speeltje op tijd en stond proper maken.

Een Amerikaanse moeder was erg geschrokken toen ze zwarte schimmel in Sophie de Giraf vond. De moeder vond het speeltje raar ruiken en besloot daarop Sophie de Giraf open te snijden. Binnenin schrok ze van zwarte schimmel. De schimmel bleek een erg onschuldige huis-tuin-en keukenschimmel, dat geen groot gevaar betekende voor de kleine dreumes.

Het mag dan misschien wel even schrikken zijn – dit soort situaties kan erg makkelijk vermeden worden door goede hygiëne. Daarnaast is het niet altijd verstandig om Sophie de Giraf met water en sop schoon te maken. Op die manier komt er namelijk water in het piepertje wat voor problemen kan zorgen.

Hoe Sophie de Giraf schoonmaken?

De schoonmaakinstructies van Sophie de Giraf laten weten dat je het bijtspeeltje best schoonmaakt met een vochtig antibacterieel doekje of een doekje met wat zeep en sop op. Op die manier vermijd je dat er water in het piepgaatje van Sophie de Giraf terechtkomt.

Sophie de Giraf is echter niet het enige speeltje dat je best op deze manier schoonmaakt. Heel wat ander rubber speelgoed met een piepgaatje – of een klein gaatje tout court, maak je best enkel met een vochtige doek schoon.

Neem een schone doek en vul een kom met lauw water. In dit water doe je best wat onschadelijke en zachte handzeep. Meng de zeep met het water en stop de doek in dit sopje. Wring de doek goed uit om er zeker van de zijn dat de doek niet te nat is. Houd je vinger dan op het gaatje zodat er geen water in kan. Maak Sophie de Giraf nu schoon met de doek. Hieronder kan je de instructie vinden, hoe je de bijtringen dient schoon te maken.

Is Sophie de Giraf gevaarlijk?

De bijtspeeltjes van Sophie de Giraf zijn echter gemaakt van ongevaarlijk en natuurlijk rubber. Hierom zijn zij dus volledig veilig voor jouw kleine spruit. Echter wanneer je deze bijtspeeltjes of van andere vormen en fabrikanten niet goed reinigt, dan kan er schimmel ontstaan. En zoals bekend is schimmel ongewenst, zo ook voor de allerkleinsten. Het is daarom belangrijk (net als al het andere rubberen speelgoed) te behandelen zoals door de fabrikant is voorgeschreven.

Zoals bekend is schimmel ongewenst, zo ook voor de allerkleinsten. Het is daarom belangrijk (net als al het andere rubberen speelgoed) te behandelen zoals door de fabrikant is voorgeschreven. Lees dus altijd goed de instructies door!
Wanneer je speelgoed aankoopt voor kleine kinderen is het altijd van belang om de instructies goed te lezen. Vooral wanneer het gaat om hygiënische instructies volg je deze best letterlijk. Op die manier kunnen er geen misverstanden of ongemakken ontstaan.

Sophie de Giraf is al ruim 20 jaar op de markt verkrijgbaar en er zijn tot nu toe geen problemen geweest met het speelgoed. Ook dit klein opdoffertje was helemaal niet schadelijk voor de gezondheid van je kindje. Je kleine dreumes kan gewoon op zijn of haar Sophie de Giraf blijven bijten, zolang je het speeltje af en toe proper maakt met een vochtige doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *